NederlandsEnglish

Recente Projecten

Hier vindt u de meest recente projecten van PU Nederland.

>Lees meer

Referenties

Wat klanten zeggen over PU Nederland.

>Lees meer

Nieuwsbrief

Hier vindt u het laatste nieuws over PU Nederland.

>Lees meer

Projecten

20151228_090255.jpgPU Nederland sprayed mal

In opdracht van een constructiebedrijf is er door PU Nederland een mal gespoten met een flexibele polyurea. Met laagdikten tot wel 14mm een lastig karwei.  Het eindresultaat is gemonteerd op de neus van de windwijzer in de gemeente Haarlemmermeer.

Een mooi stukje diversiteit getoond door PU Nederland.

Diverse badkamervloeren in binnenvaartschepen

In opdracht van Steeha betimmeringen zijn er in de afgelopen periode diverse badkamervloeren behandeld met een Polyurea coating. Deze vloeren bevinden zich allen aan boord van binnenvaartschepen.

Het 2 daagse concept is opgebouwd als volgt. De eerste dag wordt de gehele ruimte voorbewerkt om een zo een mooi kwalitatief goed eindresultaat te komen. De ruimte wordt in zijn geheel voorzien van een hechtprimersysteem, en op een voor Polyurea door PU nederland ontwikkelde afplakmethode.

Na uitharding van het primersysteem is de ruimte de volgende dag geschikt om te voorzien van een Hotspray Polyurea coating. Polyurea heeft de eigenschappen van een hoge breuk rek en is naadloos en dus waterdicht aan te brengen. Ideaal voor een badkamer op een constant bewegend schip. Na de Polyurea coating is deze af te lakken in iedere RAL of NCS kleur.

IMG_1244.JPGIMG_1131.JPG20150814_125604.jpg


Indoor vijver

 

20150812_104628.jpg

In opdracht van Staton Bouw BV uit Werkendam heeft PU Nederland een EPS vloer en de Polyurea hotspray coating verzorgt voor de nieuwe indoorvijver van het volledig nieuw- en verbouwde Biesbosch museum te Werkendam. Voorafgaand aan de werkzaamheden is er op locatie een tent opgebouwd t.b.v. bescherming van spuitnevel. Hierna is er een start gemaakt met het leggen van een EPS vloer. Welke in 2 lagen werd opgebouwd. Na het leggen van deze vloer is zijn de randen opgeruwd en voorzien van een hechtprimersysteem. Vervolgens is de complete vijver voorzien van een afgenevelde laag Polyurea en afgelakt in de kleur RAL 7040. 

Het museum is op 27 Juni 2015 geopend door Mr. Pieter van Vollenhoven. Voor meer informatie over het museum en de verbouwing kunt u kijken op http://www.staton.nl/projecten/biesbosch-museum-eiland-werkendam/

Vloer bakwagen

In opdracht van Jack Oosterwijk aanhangwagens te Sleeuwijk is er door PU Nederland de vloer en opstaande rand van ca 10cm voorzien van een slijtvaste polyurea bedekking van. De dag voorafgaand aan het coaten zijn op locatie te Sleeuwijk de stalen opstaande randen licht opgeruwd en samen met de houten vloer voorzien van een hechtprimersysteem. Vervolgens is de bakwagen in een van de spuitcabines in Werkendam gecoat met een grijze polyurea in een genevelde structuur.

Fenders

Ook op het gebied van de scheepsaccessoires  heeft PU Nederland een productie periode achter de rug. Zo werden er zowel nieuwe fenders bekleed met een beschermende laag ‘softe’ polyurea. Door de combinatie van een zacht geslotencellig PE schuim en de Polyurea ontstaat er een duurzaam eindresultaat.

Naast nieuwe fenders zijn ook renovatiefenders behandeld door PU Nederland. De klant vond dat zijn fenders wel een make over konden gebruiken. Hij heeft dan ook de fenders gedemonteerd en geheel bijgewerkt. Hierna zijn de fenders voorzien van een laag softe en afgenevelde Polyurea waardoor de fenders een volgende levenscyclus in kunnen gaan.  

Olof Schuur ontvangt PU logo

De firma Olof Schuur heeft een gloednieuw met Polyurea bewerkt EPS logo voor haar kantoor staan. Het logo dat bestaat uit 10 letters en een logo is gefreesd door Nedcam en vervolgens met Polyurea bespoten en met witte topcoat afgelakt door PU Nederland.

 B7jMokJIUAA-XAK.jpg

PU Nederland levert fenders

Voor Oonincx Scheepsonderhoud B.V. zijn een aantal fenders geleverd, de fenders werden gefabriceerd aan de hand van aangeleverde 3d tekeningen en vervolgens voorzien van inserts. Vervolgens zijn de voorgevormde fenders voorzien van een laag 'softe' polyurea met een hoge flexibiliteit waardoor de fender nog steeds vormbaar is. Als afwerking werden de fenders 'afgeneveld' zodat er een mooi uniform beeld is ontstaan.

PU Nederland wand en vloerbekleding

In opdracht van Dutch EPS Building Solutions heeft PU Nederland de toilet en badkamerwanden van een uit EPS en multiplex huis opgeleverd. Als eerste werden de wanden en badkamervloer behandeld met een hechtprimer. Vervolgens werd er een afzetting gemaakt voor het aanbrengen voor de polyurea. Waarna de wanden en vloer werden afgewerkt in 2 verschillende kleuren. (voor foto's zie galerij)

PU Nederland bekleedt zwembad op Rijnschip

In opdracht van Van den Elzen Zwembaden is er door PU Nederland een zwembad op een Rijnschip bekleedt. Als eerste is het stalen bad door Cornet Service gestraald voor de hechting van de primer. Deze primerlaag werd gevolgd door een laag Polyurea. Deze laag werd afgewerkt met een grijze en transparante toplak. In de transparante lak werd ter verfraaiing ook nog een embleem gerold. De rondomlopende goot werd eveneens behandeld door PU Nederland.  (voor foto's zie galerij)IMG_1450.JPG

PU Nederland bewerkt decoratieve brugrandelementen

In opdracht van Nedcam heeft PU Nederland randelementen verzorgd voor een brug over de A28 nabij Assen. Na binnenkomst werden de voorgevormde EPS elementen ingelijmd met epoxy voorbehandelde balken. Deze balken waren in een eerder stadium door PU Nederland al voorzien van bouten of schetsplaten die dienen ter bevestiging van de elementen. Na de overige voorbewerkingen zoals het verzorgen van de afwateringsstrip werden de elementen opgesteld in een geconditioneerde ruimte.

Onder toeziend oog van een adviseur van leverancier Prokol en een net van onderhoud teruggekomen hotspray pomp werd de start van het spraytraject ingezet. De elementen werden bewerkt met een laag Polyurea van minimaal 4mm waarna deze werden bijgewerkt en afgeneveld.

Na deze afwerking werden de zichtdelen van de elementen nog voorzien van een kleurvaste topspray.

PU Nederland sprayed rollen

In de afgelopen periode heeft PU Nederland diverse soorten en maten rollen gesprayed. Na binnenkomst bij onze loods te Werkendam werden de rollen indien gewenst aangestraald. Vervolgens werd er een hechtprimerssysteem aangebracht op de rol, waarna vervolgens de rol in onze draaibank werd gecoat tot de gewenste dikte, verschillend van 3mm t/m 8mm afhankelijk van de rol.

Succesvolle Surface vakbeurs 2014 voor PU Nederland

Van 7 t/m 9 oktober is PU Nederland samen met leverancier DeJe International aanwezig geweest op de Surface Vakbeurs. In de loop van de 3 dagen zijn er nieuwe contacten opgedaan en zijn huidige contacten aangehaald. Waardoor er aan de beurs een tevreden gevoel is overgehouden.

PU Nederland werkt samen met Koldijk vloeren

In opdracht van Koldijk vloeren is er door PU Nederland een waterbak van ca 420m2 met PU besprayd. De bak is door Koldijk vloeren voorbewerkt en in de primer gezet waarna er met de hotspray apparatuur van PU Nederland een genevelde laag PU van ca 2mm dik op de wanden werd aangebracht. Ondanks de tropische temperaturen en de hoeveelheid werk is het sprayen van de wanden binnen een dag geslaagd.

PU Nederland levert banken

In samenwerking met VCP Streetcare heeft PU Nederland een aantal banken geleverd. De banken zijn in een grote halve cirkel geplaatst en zijn behandeld met een softe PU coating waardoor er een relatief zacht en prettig zitoppervlak is ontstaan. Voordeel van de PU coating is dat de bank bij hoge temperarturen niet zo warm wordt als conventioneel staal en je er dus altijd op kan gaan zitten.

Rabobank 3d Wand

Rabobank Apeldoorn heeft 3D wand

In samenwerking met Nedcam heeft PU Nederland voor de Rabobank in Apeldoorn een 30 meter lange, 3D want verzorgd. Na het frezen en bevestigen van de EPS blokken werd het golvende oppervlak gecoat met een 2mm dikke polyurethaan spray. Als afsluiter werd de muur afgelakt met een scala aan verschillende kleuren overlopend van oranje tot blauw.

 

foto_3.JPGPU maakt zitbanken voor Station Boxtel

In opdracht van Nedcam heeft PU Nederland voor Prorail een aantal zitelementen verzorgd voor het treinstation in Boxtel. De 3 zitbanken van verschillende afmetingen hebben een EPS basis verstevigd met Multiplex. Het geheel is afgerond met een felgroene lak waardoor "Station Boxtel" er een aantal fraaie blikvangers bij heeft.

  

Dikhuidenverblijf Diergaarde Blijdorp heeft een nieuwe uitstraling

PU Nederland heeft het dikhuidenverblijf van ‘Diergaarde 20130917_110635.jpgBlijdorp’ een facelift gegeven. Zo werden o.a. de binnen- en buitenverblijven van de dikhuiden aangepakt en werd ook de Riviera Hal een nieuwe ‘look’ gegeven. Zowel buiten als binnen werden er diverse zitbanken geplaatst  en daarnaast werd er bij het buitenverblijf nog een “TV-raam” geplaatst waardoor zelfs de kleinste bezoekers de neushoorns en dwergnijlpaarden kunnen bewonderen.

In samenwerking met: Aannemingsbedrijf Nico de Bont B.V.,  architectenbureau Broekbakema en Nedcam.

  

Nieuwe vloeren voor Farm Frites (Oudenhoorn)

 PU Nederland heeft in samenwerking met Verisol de vloeren van Farm Frites in Oudenhoorn aangepakt.  Na eerst de vloeren grondig te hebben gereinigd en gestraald, is er een laag van 3mm polyurea aangebracht  waarna er een anti-slip top coat is aangebracht op de vloeren. Hierdoor kunnen de medewerkers van Farm Frites zich weer veilig door de hal bewegen.

 

ROC Mondriaan "de druppel"

 DSC06026.JPGIn samenwerking met Nedcam heeft PU Nederland voor het ROC Mondriaan in Den Haag meegewerkt aan het kunstproject ‘Suspension of Disbelief’ van kunstenaar André van de Wijdeven.  Het kunstwerk dat het meeste doet denken aan een druppel, heeft een basis van EPS en is daarna bewerkt met een Hotspray en vervolgens geschuurd en in  een rode hoogglans afgelakt met als gevolg een glad oppervlak

 

PU Nederland produceerd bal voor commercial 

In samenwerking met Nedcam heeft PU Nederland een bal, bestaande uit driehoekige vlakken, van ruim vier meter in doorsnee. Deze bal is ontworpen en gemaakt om te figureren in een commercial van een grote autofabrikant. Nedcam heeft het vreeswerk verricht en PU Nederland heeft gezorgd voor het aanbrengen van een polyurea coating en het aflakken van de bal.

 

 

PU Nederland werkt in opdracht van architect

PU Nederland werkt in opdracht van architect

In opdracht van een architect heeft PU Nederland letterpanelen bewerkt. Deze 4,5 meter hoge letterpanelen vormen een balie c.q. receptie in een centraal gedeelte van een bibliotheek. De letters zijn allereerst verlijmd op de panelen waarna het geheel bewerkt werd met een laag polyurea van 3 mm dik. De panelen werden afgewerkt met topcoat.

 

PU Nederland produceert mal t.b.v. gieten stalen waaier

Voor IHC heeft PU Nederland een houten mal bekleed met polyurea. Deze mal is ongekend sterk en is ingezet voor het gieten van een stalen waaier

 

PU Nederland creëert: “Piet Boon”PU Nederland creëert: “Piet Boon”

In samenwerking met de firma Nedcam heeft PU Nederland voor een reclamebureau letters gemaakt die de naam “Piet Boon” vormen. Deze reclame-uiting is voor het kantoor van de (binnenhuis)architect van Piet Boon geplaatst. De letters werden uit EPS gefreesd, waarna deze voorzien werden van een stalen frame. De letters werden gesprayd met polyurea en afgewerkt met een topcoat. 

 

PU Nederland produceert dubbelgebogen betonmallen 

Voor de firma Nedcam produceerde PU Nederland dubbelgebogen mallen van Polyurea. De mallen werden als EPS vormen aangeleverd waarna PU Nederland ze voorzag van een laag polyurea. Deze mallen worden gebruikt voor betonbekistingen.

 

PU Nederland bekleed doucheruimtes

PU Nederland bekleed doucheruimtes

PU Nederland heeft doucheruimtes voorzien van polyurea. De vochtongevoeligheid van het product en het feit dat er naadloos gewerkt kan worden, maakt polyurea uiterst geschikt als oppervlakte bekleding.

 

Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk de algemene voorwaarden van PU Nederland gedeponeerd ter griffie bij de kamer van koophandel te Tilburg, zoals deze luiden volgens de laatstelijk aldaar neergelegde tekst, zoals die op de achterzijde zijn afgedrukt. Leveringsvoorwaarden worden u op verzoek kosteloos toegezonden.

© PU Nederland